Dnes opäť čo to  z môjho pohľadu na tému Aké je to byť mamou...
 (( článok zverejnený na mojom profile @its1mishell na portáli modrykonik.sk dňa 4.10.2017))
 

1. Byť mamou, to je keď o 2:30 ležíš v posteli so synom a pozeráte spolu na mobile cez youtube celý album "FÍHA tralala" lebo to malé ani za svet nechce spať.
2. To je keď v dome nastane panika, pretože neviete nájsť jediný cumel, ktorý je vaše dieťa ochotné dať do úst a čušať potom.
3. Keď si večer pred spánkom v kúpeľni pred zrkadlom uvedomíte, že ste sa vlastne celý deň nečesali a iba "to švihli rýchlo do gumičky".
4. Keď chodíte po kuchyni rýchlosťou -1km/h lebo vaše dieťa nevrieska iba vtedy, keď vás drží za nohavicu a chodí všade s vami.
5. Keď vám dieťa vyberie umývačku riadu... pozor - to myslím, že vyberie z nej aj zásuvky na riad a príbor, ochutná "voňačku" čo tam visí a lyžičky nachádzate ešte aj o tri dni pod skrinkou, za stolom, medzi hračkami...
6. Keď dieťa večer uspávate tak, že ho hojdáte na rukách alebo v nosiči a občas sa prichytíte pri tom, že vy ste už vlastne v mikrospánku a to neposedné decko akurát tak furt obžúva chrániče na popruhy.
7. Keď celý deň nerobíte nič iné, iba prekladáte, odkladáte, presúvate, skrývate... a najčastejšie vety sú typu: "Fuj, to nesmieš jesť!", "Preboha, to nechytaj!", "Ježiši, veď to na teba spadne!", "To čo si urobil?", "Prečo to trháš?" atď...
8. Keď už nemáte ani predstavu ako to dieťa ešte zabaviť a vtom sa vám kýchne. A zábava je na svete. Musíte robiť imitácie kýchania nasledujúcich aspoň 10 minút.
9. Keď žiadne vreckovky, servítky alebo čokoľvek papierové nesmie byť v dohľade dieťaťa. Inak to všetko zaradom spapá.
10. Keď vaše dieťa spáva tak zle, že keď spí cez deň dlhšie ako hodinu a pol vkuse a v noci dlhšie ako 2 hodiny vkuse, radšej ho pravidelne kontrolujete či vôbec žije.
11. Keď vám "mama" povie iba vtedy, keď od vás niečo potrebuje.
12. Keď "tata" hovorí na počkanie.
13. Keď vždy chytá to, čo nesmie; vždy chodí tam, kam nesmie; ochutnáva to, čo nesmie a robí úplne opačné pohyby ako od neho čakáte (napr pri obliekaní).
14. Keď prebaľovanie trvá aj 15 minút. Pretože: A) buď sa tak hemží, že vám s prepáčením zah*vní celú posteľ alebo
B)  zlezie z postele brutálnou rýchlosťou kým vy odkladáte nabok špinavú plienku a štvornožkuje s holým zadkom po dome alebo
C) Celý čas šaškuje a Sudocrem mu musíte utierať ešte aj spoza uší a z vlasov.
15. Keď vidíte všetkých svätých a napadne vám celá škála nechutných nadávok lebo:
A) vás vaše dieťa uhryzlo plnou silou len tak z lásky svoji všetkými 8mimi prednými zubami alebo
B) vám vytrhlo celý trs vlasov a ešte sa na tom aj smeje alebo
C) vás tak uškrabne cez celú tvár, že radšej nevyleziete týždeň z domu aby si ľudia nemysleli, že ste doma týraná.
16. Keď vaše spánkové maximum počas jedného dňa je tak 6 hodín (v lepšom prípade a aj to nikdy nie neprerušovaných).
17. Keď už ani nedúfate, že vaše dieťa bude niekedy spať normálne, až také zlé to je so spánkom...
18. Keď máte toľko povinností, že ste už 3x zabudli(!!) na termín vášho sona prsníkov (a už sa tam aj hanbíte zavolať na ďalšie preobjednanie, ((preboha))).
19. Keď si ráno uvaríte fajný teplý čajík na lepší štart dňa a vypijete ho o 17:50.
20. Keď večer (teda skôr v neskorý večer), keď vaše dieťa zaspí, pol hodinu iba upratujete všetok ten bordel, čo sa v obývačke za celý deň nazbieral (pretože ak by ste to mali upratovať priebežne počas dňa, zaručene by vás z toho kleplo, keďže by ste nerobili nič iné).

Pozn. autora: Situácie a postavy v tomto článku sú skutočné. Každý jeden bod obsahuje reálne situácie z môjho každodenného života matky.

Na záver jeden fakt (fakt, nie vtip!!)... "Rozdiel medzi materskou dovolenkou a dovolenkou je asi taký, ako medzi kreslom a elektrickým kreslom."

See ya soon!
Kisses,
- M.