Dnes na tému Bábätkovské zákony schválnosti.
(( článok zverejnený na mojom profile @its1mishell na portáli modrykonik.sk dňa 1.2.2017))
 

1. Keď je bábätko prebalené a kompletne oblečené, presne vtedy pustí do plienky trojnásobnú dávku ako ste práve prebalili.
2. Bábätko zo zásady najviac grcká a slintá vtedy, keď sú všetky podbradníky v práčke.
3. Keď sa bábätko chystá na návštevu pani doktorky a je čerstvo okúpané, poobliekané, posadené do autosedačky a pripravené na odchod, zo zásady sa vždy musí buď brutálne pokakať alebo kvalitne a veľmi precízne obgrckať všetko svoje oblečenie, na ktoré grcka dosiahne.
4. Bábätko zaspí o 17:00 a spí až do 21:30 a keď je už načase ísť do postieľky, ono rozhodne už spať nemieni a tak ho môže unavená maminka pekne natriasať, hojdať, nosiť, kolísať a pokúšať sa zo všetkých síl o uspatie.
5. Bábätko zo zásady začne hystericky revať vždy vo chvíli, keď sa maminka konečne dostane k nejakému jedlu... a tak maminka hladuje aj naďalej.
6. Vždy keď je na prebaľovacom pulte čistá plachta, bábätko ju okamžite okaká, ociká alebo obgrcká.
7. Maminka môže mať plienky v prebaľovacej taške na návšteve u rodiny rozpočítané ako chce, bábätko  vždy pustí najväčšiu dávku do tej najposlednejšej plienky.
8. Maminka má na sebe čisto nové tričko = šup tam jednu (alebo kľudne aj dve) grcky!
9. Bábätko sa zobudí o šiestej ráno a začne si v postieľke vykeciavať s baldachýnom a keď mu neodpovedá, začne tak vrieskať, že zobudí aj susedovcov.
10. Keď má maminka za sebou náročný deň a nutne sa potrebuje dobre vyspať, bábätko je v noci hore každé dve hodiny.
... je aj milión ďalších zákonov schválností u bábätiek, no aktuálne maminka písajúca tieto riadky je niektorými z nich natoľko vyčerpaná, že si na viac momentálne nespomenie a ďalšie doplní neskôr.
Ďakujem za pochopenie :D
Pekný večer, maminky ;)
- M.