pondelok 25. apríla 2022

Olá, olá, leto volá! (módne trendy pre leto 2022)

Trápnejší názov článku mi nenapadol, prepáčte 😂😂 ...A teraz vážne! Pomaly tu máme máj, čo znamená, že dni sa začínajú plynule prehlbovať z chladnejších a s bláznivým počasím skôr do teplejších, s dlhými večermi, posedeniami vonku, opaľovaním a výmenou vecí v šatníku za tie letné.

Aké kúsky by vo vašom letnom šatníku tento rok nemali chýbať? Zmapovala som pre vás aktuálnu fashion sféru a pozbierala zopár návrhov na kúsky, ktoré by vo vašom šatníku toto leto počas horúcich dní určite mali mať svoje miesto. Poďme teda na to... 😉


Farby

Áno, čítate správne - ako ste už možno zaregistrovali v ponukách rôznych obchodov a e-shopov s oblečením, trendom tohto leta sú výrazné farebné kúsky. Pokojne siahnite po smaragdovo zelenej, oranžovej, tmavej modrej či sýtoružovej. 

Žltá je počas letného obdobia viac-menej farebnou klasikou, ktorá dokonale dotvorí svieži letný look, no zabúdať nesmieme ani na jemné pastelové tóny ružovej či fialovej, ktorými nič nepokazíte - práve naopak, budete pôsobiť štýlovo a vkusne! 😉

Navyše - fialová (konkrétne v odtieni "very peri") je farbou tohto roka, takže šup nakupovať kúsky v týchto krásnych tónoch! 😍

Farieb sa nemusíte báť, či už ich ladíte elegantne a jednoducho - tón v tóne alebo siahate po výraznejších lookoch, kde trebárs zladíte nohavicový kostým so sakom rovnako bláznivej výraznej oranžovej či zelenej farby. Tak či tak budete trendy!😉 Túto sezónu navyše budete štýlová aj s kabelkou výrazného farebného odtieňa.  

Pozor! Toto leto tu máme aj trend čisto bielych, monochromatických outfitov - preto ak nie ste úplne fanúšičkou výrazných farieb, ktoré budú toto leto fičať, tu si prídete na svoje.


Návrat trendov z rokov minulých

Všetci to vieme - taká je jednoducho móda - raz sa niečo nosí, následne je to totálne "out" a o pár rokov neskôr sa k tomu opäť vraciame a tí šetrnejší môžeme znova vytiahnuť zo skrine niekoľko rokov staré kúsky oblečenia, ktoré sú zrazu zase "in". 

Kapsáčové nohavice; zvonové rifle; oversize saká s vypchávkami na pleciach; farebné slnečné okuliare, ; minisukne; miniatúrne kabelky; opasky s výraznými sponami; crop topy vo všemožných variáciách; skladané sukne; nohavicové kostýmy, topánky na vysokých platformách; rifľovina či nízke sedy nohavíc - to všetko je túto sezónu veľmi štýlové. Väčšinu spomínaných trendov môžete zhrnúť do jednej skupiny, ktorá sa nazýva Y2K - čo v preklade znamenajú trendy 90. rokov a 00s'. Veľmi ľahko si ich viete predstaviť v praxi - stačí si spomenúť na hviezdy, ktoré ich kedysi preslávili - Anastasia, Paris Hilton, Destiny's child, Christina Aguilera či Britney Spears.


Vzory a materiály

Pásikavé vzory (alebo tzv. "námornícke") sú väčšinou trendom počas každého leta - toto leto obzvlášť! Či už siahnete po tričku, šatách, nohaviciach alebo doplnkoch v tomto vzore, vždy budete in! Pozor však pri tých z vás, ktoré máte nejaké to kilo naviac, pretože pásikavý vzor rozširuje. Ak sa v tomto prípade rozhodnete po ňom siahnuť, nevoľte príliš výrazné farby, aby vzor zbytočne nepútal pozornosť tam, kde netreba.

Minimalizmus je trendom, ktorý bude toto leto dominovať outfitom. Či už v rámci farebnosti, ktorú som už spomínala na začiatku (celý outfit v jednom odtieni) alebo prvkov a doplnkov vo vašom looku. Základom je nekombinovať veľa farieb (maximálne 2 až 3, ideálne v podobných tónoch), voliť jednoduché prvky pri oblečení a sústrediť sa skôr na doplnky, ktorých môže byť pokojne aj viac.

Okrem minimalizmu je tu však aj opačný trend - lesklé/metalické či kožené prvky, pri ktorých si prídu na svoje tie z vás, ktoré jednoduchosť či monotónnosť príliš neobľubujú. Takéto prvky sa veľmi dobre kombinujú s "basic" farbami ako sivá, biela, čierna či hnedá a béžová. Koženkovou sukňou, topom či oversize blejzrom rozhodne nesiahnete vedľa! A to aj vo výraznejších farbách.


Must-have!

Poďme ku kúskom, ktoré túto letnú sezónu musí mať každá žena, ktorá chce vyzerať štýlovo v rámci aktuálnych trendov.

Výrazným trendom, okolo ktorého som už v tomto článku párkrát išla, sú sety oblečenia - kostýmy (či už elegantné alebo na bežné nosenie - nohavicové aj sukňové), domáce oblečenie (teplákové súpravy, sety na cvičenie s legínami a iné) alebo akékoľvek iné sety, ktorých jednotlivé kúsky však viete vynosiť aj samostatne.

Tento trend ste už zaručene zaregistrovali v ponuke e-shopov a obchodov s oblečením, pretože je natoľko výrazný, že na nás už dlhší čas vyskakuje doslova odvšadiaľ 😄.


Skúste trochu extravagancie

Ak sa nehanbíte a rady vo svojich outfitoch zaexperimentujete, vyskúšajte trend, ktorý je tak trochu odvážnejší - spodné prádlo, ktoré je vidieť! Plavková podprsenka, crop top alebo braletka v kombinácii s otvoreným sakom či priesvitným topom vytvoria dokonalo štýlový look, v ktorom zažiarite! Dalo by sa povedať, že tento trend taktiež pramení v spomínaných rokoch nového tisícročia, kedy boli podprsenky a plavky pod priesvitnými topmi veľmi štýlové.

Netreba to však ťahať do extrémov a ak ste skôr za jednoduchosť a vkusnú eleganciu, siahnite po elegantnej braletke alebo crop tope, v ktorom síce odhalíte i časť bruška, nebudete pôsobiť príliš vyzývavo.


Plavky

A keď sme už pri tých plavkách - hitom tohto leta sú šnúrky. Nie iba na oblečení, ale aj pri plavkách budete štýlová so šnúrkovými detailmi, ktoré skvelo dotvoria celkový "trendy dojem".

Ak chcete pôsobiť na pláži štýlovo, nezabudnite na plavky s vysoko vytiahnutým spodným dielom (alebo celkovo vysokým strihom spodného dielu, vďaka ktorému dokonale zakryjete prípadné nedokonalosti v oblasti bruška). "Fičí" však aj extravagancia a rôzne zaujímavé vzory a strihy či spomínané výrazné farby.

Plavky pri pobyte na dovolenke môžete skvelo dotvoriť rôznymi farebnými kaftanmi či vzdušnými  plážovými šatami, ktoré sú trendom už dlhšiu dobu.




Tak čo? Chystáte sa osviežiť svoj letný šatník nejakým trendy kúskom aj vy? 😉



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára