streda 4. júla 2018

3 tipy na rýchly a chutný obed - II.

Ahojte! Keďže vždy, keď hodím na instagram do stories fotku nejakého jedla, idete ma doslova zbombardovať správami, kde si pýtate recepty, rozhodla som sa, že z môjho "receptovníka" urobím pravidelné články na blogu. Preto vám aj dnes prinášam recepty (opäť raz) na 3 chutné, z toho dve aj na prípravu dosť rýchle, jedlá. Verím, že sa inšpirujete ;-)


Recept č. 1: Zapekané cestoviny s brokolicou a syrom
Príprava vám zaberie len niekoľko minút.
Potrebovať budete: cestoviny (akékoľvek, podľa chuti - ja používam malé kolienka), syr a šunkovú salámu na strúhanie, smotanu (ja dávam 33%-nú na šľahanie) a brokolicu
Postup: cestoviny a nadrobno nakrájanú brokolicu uvaríte (každé v osobitnom hrnci) a scedíte. Do zapekacej misy nasypete cestoviny a brokolicu a dobre premiešate. Na to nastrúhajte syr a šunkovú salámu a opäť premiešajte. Na vrch môžete nastrúhať ešte jednu vrstvu syra a nechať ju tak, aby vytvorila chrumkavý zapečený vrch. Zalejte smotanou (tá je veľmi dôležitá, inak to budete mať príliš suché) a dajte piecť do rúry. Vyberte podľa toho, aké chrumkavé to na záver chcete mať ;-). Dochutiť môžete soľou a vegetou...





Recept č. 2: Cuketové placky so syrom a cesnakom
Príprava zaberie len niekoľko minút.
Potrebovať budete: cuketu, syr na strúhanie, cca 4 väčšie strúčiky cesnaku (alebo aj viac - podľa chuti), 2 vajíčka, polohrubú múku, strúhanku a soľ a vegetu na dochutenie
 Postup: do hlbokej misy nastrúhajte cuketu. Pridajte 2 vajíčka a nadrobno nakrájaný cesnak a strúhaný syr. Ďalej už len prisýpajte múku a strúhanku, aby vám vznikla hmota, z ktorej sa dá tvarovať. Ja robím všetko len odhadom. Záleží aj od toho, pre koľkých ľudí jedlo robíte. Na záver hmotu dochuťte soľou a vegetou. Následne máte 2 možnosti. Ak máte radi placky šťavnaté a nevadí vám olej, vytvarované placky ukladajte priamo na panvicu a opražte ich na nej do zlatista. Ak uprednostňujete radšej chrumkavejšiu a bezolejovú verziu vhodnú aj pre menšie deti - vytvarujte si placky priamo na pekáči, ktorý vystlete papierom na pečenie. Pečte v rúre niekoľko minút, kým placky nie sú do zlatista upečené...






Recept č. 3: Kurací rezeň v cestíčku so zemiakovou kašou a šalátom
Príprava nie je náročná, ale časovo trochu dlhšia ako pri predchádzajúcich 2 receptoch.
Potrebovať budete: kuracie prsia, hladkú múku, 2 vajíčka, zemiaky, smotanu, konzervovanú kukuricu, cibuľu, cherry paradajky, ľadový šalát, syr na strúhanie, papriku, olej, šalátovú zálievku (ja používam tie z Lidla, ktoré nájdete pri zelenine. V tomto recepte bola použitá Maďarská, ale ony sú inak všetky celkom podobné)
Postup: Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme. Hladkú múku a 2 vajíčka zmiešame dokopy a poobaľujeme v tom kuracie prsia a dáme vyprážať na panvicu. Zemiaky očistíme, nakrájame, dáme variť a so smotanou následne zmiešane na kašu.
Príprava šalátu je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny (cibuľu, cherry paradajky, ľadový šalát a  papriku) iba nakrájate nadrobno a zmiešate spolu v miske (množstvo každej suroviny je na vašej chuti ☺). Pridáte konzervovanú kukuricu a nastrúhaný syr. Na záver pridáte šalátovú zálievku, ktorá sa mieša s olejom a vodou. Hotovo! ;-)





Verím, že som vás mojimi tipmi na fajné jedlo inšpirovala a že niečo z toho aj vyskúšate. Ak áno, budem rada, keď mi pošlete vaše fotky vašich jedál ;-).
Na dnes je to odo mňa všetko, ale už teraz pre vás chystám ďalšie recepty ;-).
See you soon!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára