streda 14. decembra 2022

Veľká NYX testovačka

Produkty Nyx určite mnohé z vás dobre poznajú. Dávnejšie bývali dostupné len v špecializovaných Nyx predajniach a na e-shopoch. Dnes už ich nájdete aj v drogériách. Aktuálne ale pribudli aj v ponuke môjho obľúbeného elnino, preto som sa rozhodla, že niekoľké z nich otestujem.

Ako to dopadlo? 😉




Začnem produktom, ktorý mi zo všetkých testovaných ako jediný bol známy už predtým. Kontúrovacia paletka obsahuje 8 odtieňov kontúrovacích púdrov a rozjasňovačov. S primerane sýtou pigmentáciou je táto paletka veľmi vhodná aj pre bežné ženy na bežný deň, pretože nie je problém s vrstvením produktov, ktorých intenzitu si zvolíte týmto spôsobom samy. Veľmi sa mi páči dobre zvolené spektrum bronzerov, ktoré sú v paletke dostupné ako v teplejších, tak i studenších tónoch. Rozjasňovač je veľmi univerzálny a hodí sa všetkým farebným typom. Púdrové produkty vôbec neprášia, čo je veľké pozitívum, keďže sa s nimi ľahko pracuje. Za ďalšie plus považujem fakt, že sa jednotlivé púdre dajú po minutí vybrať a dokúpiť a následne vymeniť za nové, čo je naozaj praktické.




Keď sme už pri kontúrovaní, na testovačku som si vybrala aj krémový kontúrovací produkt. Tento typ kontúrovania bežne veľmi neobľubujem, no musím uznať, že táto šikovná tyčinka od Nyxu ma už dávnejšie zaujala, preto som ju túžila odskúšať. Pigmentácia produktu je najmä pri bronzovacej tyčinke naozaj výrazná, preto s ňou treba pracovať opatrne a po aplikovaní na pleť produkt následne dôkladne zapracovať vhodným štetcom. Svoj účel však dokonale plní a funguje ako má. Pokiaľ ide o rozjasňovač, ten sa dá naozaj dobre navrstviť, vďaka čomu si opäť môžete samé navoliť intenzitu highlightu. Pri tomto produkte sa mi veľmi páči, že sú na výber až 4 farebné variácie, kde si prídu na svoje všetky farebné typy pleti.




Čo sa týka fixačných sprejov, na "dewy" finiš ((prirodzený, rozjasnený, šťavnatý, svieži)) si dosť potrpím a mám odskúšaných mnoho fixačných sprejov vytvárajúcich na pleti práve tento efekt, preto som dosť náročná. Pri tomto fixačnom spreji je sľubovaný dewy finiš naozaj skôr veľmi jemný. Nie je to síce žiadny zázrak čo sa týka výsledného efektu na pleti, pokiaľ ide o jeho fixačnú schopnosť, tá je vcelku dobrá, preto som ho aktívne používala niekoľko týždňov, kým sa mi neminul. Na bežný deň je úplne postačujúci a páči sa mi, že nemá zbytočne výraznú arómu, ktorá by mohla jeho potenciálnym nositeľkám prekážať. Obsahuje výťažky zo skorocelu a niacínamid.




Tento primer je priam legendárny! Veľmi dlho som sa odhodlávala tento prudko ospevovaný produkt vyskúšať, až sa tak konečne stalo. Výsledok? Rozhodne to stálo za to! Táto báza ma skutočne oslovila, keďže je veľmi podobná takým, ktoré zvyknem sama používať každodenne pri bežnom líčení. Vytvára skvelý podklad pod makeup, vďaka čomu predlžuje jeho výdrž. Pleť hydratuje, osvieži a zľahka prejasní. Jej štruktúra je skôr tekutá a vďaka aplikátoru ju na pleť ľahko nanesiete. Tento produkt je podľa mňa veľmi vhodný pre normálnu aj suchšiu pleť. Ja som si ho skutočne obľúbila! 😊




Priehľadný fixačný gél je produkt, bez ktorého sa pri svojom obočí rozhodne nezaobídem a používam ho každodenne, aj pri tom najjednoduchšom líčení. Môj typ obočia je skôr hustejší, avšak chĺpky nemám hrubé a tvrdé, preto rozhodne potrebujú zafixovať, aby obočie pôsobilo pekne a úhľadne. Tento gél ale nemá postačujúcu fixačnú schopnosť pre moje obočie, preto skúškou veľmi neprešiel. Taktiež ma veľmi neoslovila kefka, ktorá je klasickou, ako aj pri bežných špirálach, s čím sa mne moje obočie neupravuje úplne jednoducho. Som si však istá, že mnohým z vás pre účely líčenia bežného denného dňa postačovať bude.




V poslednej dobe skúšam korektory skôr menej, no tento ma rozhodne oslovil. Veľmi sa mi páči jeho ľahká konzistencia, ktorá zbytočne nezaťažuje očné okolie. Nezalieza do vrások, nepôsobí vysušujúco - naopak - hydratuje a sympatický mi je aj naozaj dobrý výber dostupných odtieňov. Čo mi trochu prekáža, je zaujímavá forma aplikátora s pumpičkou. Korektor si preto aplikujem pumpičkou na ruku a až následne štetcom na pleť. To však nič nemení na fakte, že ma oslovil svojimi vlastnosťami, preto ho používam veľmi rada a naozaj mi vyhovuje.




Po tomto rúži som pokukovala už dlhšie. Tentokrát som sa odhodlala ísť do toho a vyskúšať ho, čo sa celkom oplatilo. Okrem tmavšieho odtieňa, ktorý som si zvolila, sa mi páčil aj jeho typický "puffy" mäkkučký aplikátor, s ktorým sa produkt príjemným spôsobom aplikuje na pery. Sýtosť farby a krytie boli celkom v poriadku. Navyše - produkt sa dal veľmi dobre navrstviť, preto je možné docieliť svetlejší aj tmavší odtieň rúžu podľa toho, ako vám to vyhovuje. Výdrž je priemerná, no aj tak sa mi páčil. Finiš je veľmi prirodzený. Mňa určite oslovil a rada si kúpim aj ďalšie odtiene.




Tento rúž patrí k novším produktom v ponuke značky Nyx. Taktiež som ho mala v hľadáčiku už určitú dobu, preto mi do tohto testovania jeho výber padol naozaj vhod. Ak vás zaujíma výdrž, moja odpoveď tu bude jednoznačná. Je perfektná!! Tento rúž rozhodne vyskúšajte ak obľubujete také, ktoré počas dňa bez väčších ťažkostí zvládnu aj jedenie, pitie, poveternostné podmienky a iné vplyvy pomerne s ľahkosťou. Najskôr aplikujete rúž, následne na to lesk z druhej strany a vznikne vám krásne šťavnatý lesklý finiš, ktorý však neskôr prirodzene čiastočne zaschne a vďaka týmto dvom vrstvám bude produkt na perách výborne držať počas niekoľkých hodín. Je to môj miláčik!!




Čo hovoríte na tieto Nyx produkty vy? Vybrali by ste si? 😉 Ak áno, bežte SEM a nakupujte ostošesť, pretože značka Nyx rozhodne stojí za vyskúšanie 💗.






* spolupráca - elnino.sk

nedeľa 6. novembra 2022

Jesenný parfémový špeciál II.

 Túto jeseň vás opäť raz zahŕňam spŕškou recenzií na voňavé produkty. Parfumy používa predsa každý z nás na dennom poriadku, preto vám aj dnes rada odporučím ďalšie tri, ktoré som testovala počas posledných týždňov a už ste odo mňa mohli o nich čo-to počuť. Znamená to ale, že za to stoja? 😉 Poďme si priblížiť tri krásne vône, z ktorých každá v názve nesie niečo vyslovene ženské 💖.


Roberto Cavalli - Pour Femme

Zloženie vône:

Hlava - ružové korenie

Srdce - kvet pomarančovníka

Základ - fazuľa tonka, vanilka, benzoín

Pokiaľ ide o mňa, myslím, že ste si pri mojich "voňavých recenziách" už zvykli na to, že som skôr typom, čo obľubuje výrazné sladké vône, ktoré pôsobia zvodne a sexi. Presne takou je aj táto ambrovo-kvetinová vôňa s nápadnými vanilkovými tónmi. Vôňa pôsobí intenzívne a orientálne. Je ideálna pre ženy, ktoré túžia byť stredobodom pozornosti a zanechať po sebe svojráznu voňavú stopu. 

Výdrž tohto parfumu je naozaj skvostná, ale na to som už osobne pri vôňach od Cavalliho zvyknutá. Bez problémov znesú aj celodennú záťaž bežného, no i náročnejšieho pracovného vyťaženia. Ideálna pre tie z vás, čo siahate skôr po intenzívnych vôňach, ktoré nie je vôbec potrebné počas dňa opäť obnovovať viacnásobnou aplikáciou, keďže skvelo vydržia na tele, oblečení i vlasoch. 

Vrchnáčik flakónu pôsobí nanajvýš luxusne. Rovnako tvarovo i farbou ma veľmi oslovil.


Ariana Grande - God is a Woman

Zloženie vône:

Hlava - hruška, ambrette

Srdce - turecká ruža, kosatec

Základ - santalové drevo, madagaskarská vanilka

O vôňach od Ariany som už toho počula veľa. Aj keď som sa vás, mojich sledovateliek, na instagrame pýtala na vône, ktoré by ste mi odporučili vyskúšať a máte s nimi dlhodobo dobré skúsenosti, viackrát sa tam objavilo práve meno tejto mladej speváčky. Keďže som sama dlho zvažovala vyskúšať niektorú z jej vôní, siahla som po zložením zaujímavo znejúcom parfume God is a Woman. Tento ambrovo-kvetinový skvost na elnino nedisponoval žiadnymi recenziami, preto bolo rozhodnuté takmer hneď. Vyskúšam ju, aby som vám vedela sprostredkovať svoje dojmy! 😉

Parfum má až 91% zložiek prírodného pôvodu a nebol testovaný na zvieratách, vďaka čomu disponuje vegánskym certifikátom. Autorom vonnej zmesi pre tento parfum je uznávaný francúzsky parfumér Jérôme Epinette, ktorý je tvorcom desiatok svetovo známych vôní.

Vôňa God is a Woman je v mnohom výnimočná. Pre mňa je to ojedinelá, ľahká, príjemná, jemne sladká kvetinová vôňa. Za ostatné roky mi rukami prešli desiatky parfumov, no ani jeden sa ničím nepodobal práve na tento, preto ho považujem za neobvyklý a krásne výnimočný. Výraznejšie v ňom cítiť sladkosť hrušky, ktorá sa elegantne dopĺňa s tónmi tureckej ruže, jemnej vanilky a kosatca. Pôsobí žensky, veľmi sviežo a ľahko. Tento parfum je preto podľa mňa vhodný pre všetky vekové kategórie a do každého ročného obdobia.

Výdrž je výborná (6 hodín jej nerobí žiadny problém), no čo sa týka flakónu, osobne úplne nerozumiem zámeru dizajnérov obalu, ktorý je robený celkom zaujímavo. Samotná fľaštička je uložená do plastového obalu, z ktorého sa dá vybrať a ostane len obyčajný, ničím zaujímavý flakón, ktorý pôsobí veľmi lacno. Čo sa ale týka krabice, tá je pri tomto parfume naozaj nádherná a rozhodne ma zaujala viac ako samotný flakón.



Versace - Woman

Zloženie vône:

Hlava - bergamot, ruža, lístok jazmínu

Srdce - céder, lotos, malina, slivka

Základ - ambra, pižmo

Opäť raz sa dostávame k vôni, ktorá disponuje dvomi z mojich obľúbených zložiek - ambrou a pižmom. Táto ľahučká, kvetinovo-drevito-pižmová vôňa je podľa mňa vhodná pre menej náročné ženy, ktoré majú pri parfumoch rady sviežosť a jednoduchosť. Je zvláštne mystická, no pritom naozaj veľmi nežná - ako záhrada plná krásnych kvetín. Kategorizovala by som ju skôr pre zrelšie dámy alebo naopak - úplne mladé slečny. Je to vôňa, ktorá je nevtieravá, jednoduchá a disponuje príjemnými kvetinovými závanmi, preto by som ju osobne volila skôr ako ľahkú letnú vôňu. Je vhodná na akúkoľvek príležitosť a ako sa hovorí neurazí-nenadchne, no ak ste fanúšičkami skôr ľahkej kvetinkovej sviežosti, prídete si na svoje.

Výdržou (ale i zložením) by som ju zaradila k tým slabším od Versaceho. Beztak ale zvládne 4 či 5 hodín bežného dňa celkom v pohode. Flakón pôsobí jednoducho, na môj vkus trochu lacno, no má aspoň zaujímavý detail na vrchnáčiku, ktorý ho celkom obzvláštňuje. Možno keby bol flakón inej farby, páčil by sa mi viac. Celkovo ale vôňu hodnotím ako príjemnú, elegantnú a veľmi ženskú. Ja som si síce neprišla úplne na svoje, beztak sa mi páči 😊.



Tak čo? Našli by ste si tú svoju medzi týmito vôňami aj vy? 😊


* spolupráca: elnino.sk




štvrtok 3. novembra 2022

Novinky od Revlonu

 So značkou Revlon som sa pri líčení stretla už celé roky dozadu. Patrila k prvým kozmetickým značkám, ktoré som vôbec používala. Aj po tých rokoch ma ale Revlon neprestáva udivovať kvalitou svojich produktov, preto by som vám v tejto krátkej recenzii rada predstavila dve novinky, ktoré určite stoja za zmienku 😉.


Revlon Skin Lights Bronzer

Tento bronzovací púdrový produkt je založený na špeciálnej technológii Prismatic Shine - zvýrazňuje a prejasňuje pleť vďaka kryštalickým pigmentom a svetelným efektom. Výsledok? Pleť je rozjasnená, pôsobí sviežo, no pritom sa nemusíte obávať zbytočných trblietok, ktoré by na bežný deň mohli pôsobiť veľmi nevhodne. Ľahučká textúra zaručuje jednoduché nanášanie a vrstvenie produktu a krásne, prirodzený finiš na pleti.

Bronzer je dostupný v dvoch odtieňoch: 110 (Sunlit Glow) a 115 (Sunkissed Beam). Nie je medzi nimi príliš veľký farebný rozdiel. Mne sa osvedčil svetlejší počas neskoršej jesene a tmavší v lete a koncom septembra, kedy som ešte bola po dovolenke dosť opálená.

Tento produkt som si obľúbila natoľko, že sa stal bežnou súčasťou môjho každodenného líčenia. Veľmi sa mi páči, že nemá príliš silnú pigmentáciu a dá sa naozaj dobre navrstviť, čo zaručí jednoduchú aplikáciu a docielenie želaného efektu a výslednej pigmentácie podľa vašich predstáv (pričom ale ani po navrstvení nebude pôsobiť neprirodzene a ťažko - práve naopak). Produkt absolútne nepráši a jeho zaujímavý reliéf v kombinácii s jemným leskom pôsobí viac než luxusne.

Cena: 14 EUR (fann.sk)


Revlon So Fierce! Eyes Wide Open špirála

Druhým produktom medzi Revlon novinkami je špirála, ktorá však svojou špecifickou silikónovou kefkou pravdepodobne nesadne každej z vás. Ak ale obľubujete riasy, ktoré po nanesení maskary vyzerajú prirodzene, no pritom sú zvýraznené - dlhšie, hustejšie a pekne pooddeľované, ste na správnej adrese. Všetko toto totiž práve táto nová špirála spĺňa! Jej zloženie je obohatené o ošetrujúci olej z konopných semien, vďaka čomu na riasach pôsobí ľahko a nezaťažuje ich. Z tohto dôvodu pomáha docieliť dokonale nadvihnutý efekt, čo v konečnom dôsledku vyzerá naozaj výborne.

Špeciálna špirálovito vytvorená kefka je navrhnutá tak, aby zachytila pri aplikácii aj tie najmenšie riasy. Keď sa s ňou naučíte pracovať, rýchlo a jednoducho vďaka nej vykúzlite prekrásne riasy, ktoré každého očaria! 

Špirála sa počas dňa nedrolí, neotláča, vydrží aj 6 hodín úplne bez pohnutia a riasy vôbec nezlepuje. Ja, aj keď mi kefka spočiatku nevyhovovala, som sa s ňou veľmi rýchlo skamarátila a dnes si ju neviem vynachváliť! Tento produkt taktiež určite musíte vyskúšať! 😍

Cena: 13 EUR (fann.sk)


Novinky od Revlonu teda milo prekvapili a verím, že rovnako oslovia aj vás 😊.


streda 2. novembra 2022

Testovala som vôňu od Makeup Revolution

Sú určité produkty, ktoré len čo "vylezú na trh", ihneď sú ich plné sociálne siete. Tento pocit som nadobudla napríklad aj pri parfumoch od Makeup Revolution, ktoré len čo uzreli svetlo sveta a dostali sa na pulty slovenského trhu, bolo o nich počuť odvšadiaľ.

Dlho som odolávala tomuto ošiaľu, kým neprišla ponuka, ktorej som sa už nechcela zubami-nechtami brániť a rozhodla som sa preto jeden z týchto parfumov otestovať. Ako to dopadlo a či to všetko stálo za to, sa dozviete v nasledujúcej recenzii 😉.


Keďže patrím medzi nadšencov výraznejších, sladkých vôní, siahla som po verzii Passion. Drevito-korenistá vôňa obsahuje pačuli, čokoládu, ambru a korenie. Ak máte rady vône, ktoré patria k sladším a zapamätateľným, zbystrite pozornosť. Ak vám ale prekážajú vyslovene citeľné korenisté zložky, radšej sa jej vyhnite. Osobne som nečakala, že bude táto vôňa až natoľko korenistá. Často siaham po parfumoch, ktoré v sebe obsahujú pačuli a ambru, pretože pri správnej kombinácii ostatných zložiek mi práve tento druh vôní zvykne vyhovovať. Spolu s pižmom sú to tri moje obľúbené zložky vo vôňach a keby sme sa dôkladnejšie pozreli na moju výstavnú policu s parfumami, predpokladám, že v 90% by sme v nich našli práve tieto zložky.

Nie vždy ale kombinácia overených zložiek "funguje". Najmä, ak vám pripomínajú zapamätateľnú arómu inej osoby, ktorá vám potom k vám jednoducho nesedí. Práve to sa mi stalo pri tomto parfume. Vyslovene nápadná korenistá zložka v ňom spôsobuje, že síce je aróma sladká, s ľahkými čokoládovými tónmi, korenie ju jednoducho prebíja a dostáva sa na povrch ako najvýraznejšia zo zložiek.

Čo ale na jednej strane môže pôsobiť ako negatívum, na tej druhej so sebou nesie mnohé pozitíva. Najmä pokiaľ ide o výdrž. Na 100 ml vôňu, ktorú kúpite za smiešnych, necelých 12 EUR, je výdrž maximálne uspokojivá. Či už na oblečení, na tele, či dokonca vlasoch, táto vôňa vydrží naozaj schopne počas akéhokoľvek vášho bežného pracovného dňa. Nie je to samozrejme žiadny Black Opium či , na normálny deň je výdrž tejto vône v rámci danej cenovej kategórie naozaj schopná a mňa milo prekvapila.


Na záver pár slov k flakónu. Opäť sa musím vrátiť k tomu, že v danej cenovej kategórii je to naozaj skvost aj čo sa týka vzhľadu. Poznám množstvo parfumov v podstatne vyšších cenových reláciách, ktorých flakóny pôsobia priam odfláknuto a dizajnéri si s nimi veru veľa námahy nedali. Pri tejto vôni oceňujem originálny prechod z cyklaménovej do úplne tmavej čiernej, čo pôsobí veľmi zvodne a elegantne zároveň. Krištáľový vrchnák vône dodáva jej vzhľadu punc luxusu. Na poličke sa takýto parfum určite bude vynímať medzi ostatnými a rovnako tomu bude aj pri ostatných vôňach z kolekcie od Makeup Revolution.

Ku každej vôni v tejto kolekcii je dispozícii aj miniatúrna 10 ml verzia vhodná do kabelky či na cesty.

Ako teda hodnotím vôňu? Za veľmi dobrý peniaz naozaj veľa muziky! Schopná výdrž, krásny flakón a vlastnosti, ktoré ocenia i trochu náročnejšie z vás.

Vône od Revolution teda rozhodne stoja za vyskúšanie a ja už teraz uvažujem nad nejakou ďalšou 😋. Verím, že som touto recenziou presvedčila i vás 😊...



piatok 7. októbra 2022

Jesenný perfémový špeciál I.

 Recenzie na vône vás vždy veľmi bavia. Sama ocením, keď chcem vyskúšať nejaký nový parfém a som schopná si naň dohľadať na internete recenzie a dojmy od žien, ktoré ho vyskúšali. Poďme sa preto spolu pozrieť na tri populárne vône, ktoré som pre vás testovala počas posledných týždňov.


Roberto Cavalli - Paradiso Abssoluto

Zloženie vône:

Hlava - citrón, grapefruit, bergamot, ružové korenie, vistéria

Srdce - divoký jazmín, červená ľalia, marakuja

Základ - pačuli, vanilka, santalové drevo, cashmeran

Paradiso Abssoluto je podľa mňa ideálna pre ženy, ktoré milujú slobodu, odviazanosť a užívajú si život plnými dúškami. Pre také, ktoré všetko berú s nadhľadom a popri svojej elegancii a štýle dokážu zo seba vydať maximum, no zostať pritom pôvabné a neodolateľné.

Ja osobne som sa v tejto cyprusovo-kvetinovej vôni skutočne našla. Je sladká, výrazná, zapamätateľná a zároveň ženská, zvodná a vášnivá. Výraznejším je v nej jazmín a ľalia; na pozadí sa aróma mieša s vanilkou, čo pôsobí zmyselne.

Jej flakón je elegantný a luxusný zároveň. Červená farba jej dodáva šmrnc a evokuje túžbu a nespútanú vášeň, ktorými je inšpirovaná.

Výdrž je výborná. Na tele aj oblečení vydrží parfém bez problémov niekoľko hodín.


Yves Saint Laurent LIBRE

Zloženie vône:

Hlava - čierna ríbezľa, petitgrain, levanduľa, mandarínkovo-pomarančová aróma

Srdce - jazmín, kvet pomarančovníka, levanduľa

Základ - céder, pižmo, madagaskarská vanilka, šedý jantár

Libre rozhodne patrí k vôňam, ktoré sú medzi ženami populárne a veľmi obľúbené. Osobne som si ju vybrala hlavne vďaka vašim odporúčaniam, keďže ste sa viaceré zhodli na tom, že táto vôňa určite stojí za vyskúšanie, je jedinečná a má výbornú výdrž. Zaručene s vami musím súhlasiť. 

Každá milovníčka levanduľových tónov si určite príde na svoje. Osobne patrím doslova k maniačkam, čo sa týka všetkého levanduľového, preto ma táto vôňa oslovila už len pri čítaní jej zloženia.

Je výnimočná, intenzívna, neodolateľná a zapamätateľná. Tento parfém rozhodne nie je pre ženy, ktoré vsádzajú na jednoduchosť ľahučkých kvetinových tónov a nenápadnosť. Naopak, je ideálna pre tie, ktoré rady vyniknú a rýchlo sa zaryjú do pamäti nie iba svojím vystupovaním a sebavedomím.

Výdrž je úplne skvostná. Pri tejto vôni som mala pocit, že naozaj vydrží takmer čokoľvek. S takouto výdržou som sa stretla len pri niekoľkých parfumoch, ako napríklad od Giorgia Armaniho alebo pri Chanel vôňach. 

Flakón pôsobí maximálne luxusne a reprezentatívne. Vynikne na akejkoľvek poličke či toaletnom stolíku a sám o sebe bude štýlovým doplnkom. 


Moschino TOY 2

Zloženie vône:

Hlava - magnólia, jablko, mandarínkovo-pomarančová aróma

Srdce - jazmín, pivonka, biela ríbezľa

Základ - santalová drevo, pižmo, jantárové drevo

Ďalšia z vôní, o ktorej som predtým toho už veľa počula. Parfémy od Moschino sú pomerne populárnymi, preto som sa odhodlala vyskúšať jeden z nich aj ja.

Vôňa Toy 2 osloví sviežou, kvetinovo-ovocnou arómou tie z vás, ktoré siahajú skôr po nežnejších, ľahkých parfumoch. Hravosť a jemnosť jej dodávajú jablko a kvetinové tóny magnólie, pivonky a jazmínu.

Pri tejto príjemnej vôni si na svoje prídu všetky vekové kategórie. Je príjemná, nevtieravá, s celkom dobrou výdržou. Vo mne evokuje sviežosť mydla a je dokonale harmonická, preto sa hodí do každého ročného obdobia. 

Roztomilý macíkový flakón síce nepôsobí obzvlášť luxusne, ako tomu bolo pri dvoch predošlých spomínaných vôňach, na poličke medzi ostatnými parfumami či kozmetickými doplnkami a produktmi určite vynikne.


Tak čo? Vybrali by ste si medzi týmito vôňami tú svoju aj vy? 😉 Ak náhodou nie, skočte na elnino a nájdite v širokej ponuke presne takú, ktorá vám bude vyhovovať 💗.



* spolupráca: elnino.sk



pondelok 5. septembra 2022

Kozmetika BarryM a moje prvé stretnutie s touto značkou

 Dávno sa mi nestalo, že by som nejakú kozmetickú značku dlhodobo veľmi podceňovala a následne ju vyskúšala a presvedčila sa o úplnom opaku 😃. Odolávala som celé týždne, mesiace, či možno roky, až nakoniec k tomu došlo a odhodlala som sa teda vyskúšať túto kozmetiku. Či som svoje rozhodnutie neoľutovala, sa dozviete v tejto recenzii 😉.


Rozhodla som sa pre 5 pomerne univerzálnych produktov, o ktorých som vedela, že ich doma pri bežnom líčení (ale aj insta lookoch) budem vedieť naplno využiť. Paletka, tekutá lícenka, rúže, ceruzka na pery a púder prešli mojím intenzívnym testovaním počas posledných týždňov. 


Paletka na tvár a oči


Túto univerzálnu paletku som si vzala z jednoduchého dôvodu - je úžasne praktická. Pri väčšine paletiek v podobnej veľkosti máte k dispozícii buď iba očné tiene alebo len produkty na tvár. Tu je to 2 v 1, čo je maximálne výhodné a praktické aj na cesty.

Obsahuje 3 produkty na tvár: rozjasňovač, lícenku a bronzer a 9 očných tieňov - matných aj metalických. Všetky produkty majú absolútne skvostnú pigmetnáciu a veľmi dobre sa s nimi pracuje. Na tvári nefľakatejú, tiene sa nezlievajú a krásne sa dajú blendovať, pričom nie sú príliš prašné a metalické majú naozaj veľmi schopnú textúru, ktorá pri nanášaní prstom vyzerá na očiach prekrásne.



Paletka rúžov


Samozrejme som medzi testovanými produktmi nemohla vynechať ani rúže. Keď som našla v ponuke BarryM paletku rúžov, neváhala som. Mať viaceré rúže pekne pokope je naozaj praktické nie iba na cesty, ale aj v bežnom živote. Táto paletka obsahuje 9 rúžov s rôznymi finišmi - matné, lesklé aj lesky samotné. Každý má veľmi príjemnú vôňu, dobrú štruktúru a rúže sú naozaj pekne pigmentované, pričom aj krytie pri tmavších odtieňoch je naozaj schopné. Navyše, všetky sú hydratačné a pery vôbec nevysušujú ani pri celodennom nosení. Ďalšie milé prekvapenie 😊



Tekutá lícenka

A teraz produkt, ktorý osobne používam úplne minimálne 😃. Tekuté lícenky sú pre mňa vždy výzvou, pretože naučiť sa s nimi pracovať tak, aby bol výsledok príjemný a nositeľný podľa mňa (a to sa vizážistike venujem) nie je vôbec jednoduché. Preto som sa tejto výzvy rada chopila a zaujímalo ma, či BarryM bude značkou, ktorá ma svojou lícenkou príjemne prekvapí. V mnohých prípadoch som totiž zažila tekuté lícenky, ktoré mali buď príliš hustú textúru a ťažko sa s nimi pracovalo alebo (keď aj textúra bola vhodná a primerane hustá) boli príliš silne pigmentované, čo opäť sťažovalo prácu ak ste túžili po prirodzenom výslednom efekte. Táto lícenka má ideálne hustú krémovú konzistenciu a pigmentáciu, s ktorou si hravo poradí aj bežná žena a nebude sa musieť báť "Marfa efektu" na tvári 😃. Navyše, dá sa použiť aj ako lesk na pery.


Ceruzka na pery

Keď už som vzala na skúšku rúže, chcela som odskúšať aj kontúrovaciu ceruzku na pery. Táto ma prekvapila výnimočne dobrou pigmentáciou a textúrou, vďaka ktorej sa jednoducho aplikuje a pekne drží tak, ako má. Navyše, odtieň Sugar je veľmi blízky môjmu štýlu, preto sa nebránim nosiť ju aj samostatne - na celé pery, bez rúžu.



Púder

Sypké púdre používam pravidelne a táto konzistencia mi vôbec neprekáža. Čo mi pri púdroch ale všeobecne zvykne vadiť je, keď sa nedajú naniesť v normálnej vrstve bez toho, že by neurobili "caky effect" - teda, že by tvár nevyzerala príliš umelo a nepôsobila, že má na sebe nánosy produktov. Tento púder ma veľmi príjemne prekvapil v tom, že na pleti vyzerá krásne. Zafixuje, zmatní a pôsobí prirodzene. Má úžasne praktický uzáver, vďaka čomu sa vám púder nerozsype pri každom otvorení (čo sa mne osobne stáva často a takýto uzáver by som prijala na každom jednom sypkom púdri). Navyše, obsahuje aj veľmi príjemnú, mäkkučkú labutienku, ktorá vyzerá priam luxusne.


Ako ste si teda mohli všimnúť, produkty značky BarryM ma osobne veľmi oslovili a milo prekvapili. Rozhodne som neoľutovala, že som sa dala na testovanie a konečne ich vyskúšala. Všetky tie pozitívne recenzie od blogeriek na instagrame teda určite neboli len prehnanými chválami. BarryM si vašu pozornosť naozaj zaslúži, pretože je to značka, ktorá je cenovo dostupná a jej produkty sú skutočne kvalitné 👍. 





nedeľa 4. septembra 2022

Victoria's Secret telové spreje (recenzia)

 Ahojte! V dnešnej recenzii som sa opäť raz rozhodla venovať produktom, ktoré ste si samy vyžiadali svojimi reakciami či už tu pod článkami, na youtube alebo na instagrame. Značka Victoria's Secret je medzi ženami populárna nie iba svojou spodnou bielizňou, ktorá je dnes priam legendárnou, ale aj kozmetikou, ktorá láka vôňou i obalmi. Ja som si opäť raz posvietila na telové spreje, tak sa poďme pozrieť ako dopadlo moje testovanie.


Spomedzi pomerne širokej ponuky som si vybrala nasledovné spreje:

Victoria's Secret Romantic:

Pižmovo-kvetinová vôňa je sladko romantická a nežná, ideálna aj pre mladšie ročníky.

Victoria's Secret Secret Temptation:

Jablkovo-kvetinová vôňa je zvodná, no zároveň pôsobí sviežo aj pre horúce letné dni.

Victoria's Secret Velvet Petals:

Mandľovo-kvetinová vôňa je ideálna pre dobrodružné ženy túžiace pôsobiť zvodne.

Victoria's Secret Love:

Púdrová vôňa je veľmi jemná a čistá, pričom pôsobí láskavo a žensky.



Mojím jednoznačným favoritom sa stala vôňa Velvet Petals, ktorá mi sadla vo všetkých ohľadoch a nesmierne som si ju obľúbila. Je úžasne príjemná, pôsobí sexi a vyzývavo, no pritom nevtieravo. Je hravá a zvodná, ideálna pre bláznivé typy ako som ja 😎.

Už dávnejšie som v recenziách na VS telové spreje spomínala, že ich výdrž je veľmi príjemná. Pozor, líši sa však podľa konkrétnej vône - nie každá jedna vydrží rovnako! Ak ale túžite len po bežnom osviežení vášho tela či oblečenia (prípadne aj vlasov) a chcete sa v blízkych minútach cítiť sviežo a voňavo, tieto spreje sú ideálnou voľbou. Rozhodne by som ich odporúčala aj tým z vás, ktorým bežné parfémy svojou intenzitou prekážajú a siahli by skôr po niečom jemnejšom, menej výraznom. Ja tieto spreje milujem hlavne v prípadoch, kedy len idem niekam narýchlo odbehnúť a nerada by som míňala kvôli krátkej chvíli drahé parfémy. Rovnako sú úžasné aj počas bežného dňa, kedy väčšinu času strávite iba doma, no aj tak túžite trochu voňať a cítiť sa žensky a príťažlivo, v čom vám tieto spreje hravo pomôžu 😊.


Osobne veľmi oceňujem veľké balenia pri väčšine týchto VS sprejov, ktoré sú naozaj skvelé hlavne v prípadoch, kedy spreje používate každodenne (ako napríklad aj ja) a rýchlejšie sa vám míňajú. Osobne mi jeden takýto sprej dokáže vydržať od niekoľkých týždňov až po viac ako rok, čo je naozaj výhodou. Navyše si z nich jednoducho môžete odstreknúť aj do menších prenosných praktických mini balení vhodných do kabeliek (takéto obaly na vône kúpite na internete alebo v parfumériách). Pri mnohých parfumoch to ide oveľa náročnejšie, keďže ich obaly sú robené rôznymi spôsobmi a nie vždy sa dá vrchný sprejový aplikátor jednoducho odstrániť, aby sa vôňa dala odstreknúť.



Ja som teda opäť bola so sprejmi od "Victorie" veľmi spokojná a niektoré používam naozaj každodenne. VS spreje sú jednoducho láska a keď ich raz vyskúšate, určite im prídete "na chuť" 😊. Tak utekajte na elnino aj vy a nakúpte si tie svoje 😊.



nedeľa 28. augusta 2022

Čakanie na škôlku - Z denníka prvorodičky (28. časť)

 Rodičia určite poznajú situáciu, keď dieťaťu počas letných prázdnin postupne ubúda radosť zo slobodného prázdninového života a ku koncu augusta je už situácia tak náročná, že máte chuť sa odplaviť loďou cez pol zemegule, len aby ste nemuseli čeliť pravidelnému: ja sa nudím, ja chcem kamarátov, kedy pôjdeme na ihrisko?, kedy už začne škôlka? atď.

...čaká dieťa, čakáte vy a s každým pribúdajúcim rokom svojej ratolesti viac a viac chápete rodičov z filmov a reklám, ktorým deti po prázdninách konečne nastúpili do škôlky/školy a oni si veselo strieľajú šampus na počesť slobody, po ktorej dva mesiace tajne túžili.

Áno, máme to tu. Malý má päť rokov, čaká ho posledný rok v škôlke. Je dvadsiaty siedmy august a ja odpočítavam sekundy do štartu škôlky, pretože moja trpezlivosť si dávno vzala dovolenku so slovami: Ja to kašlem, toto sa nedá! a opustila ma. V tejto chvíli už neviem, čo je horšie. Či mať doma dvoch alebo viacerých šibalov plných nadbytočnej energie alebo jedného, ktorý behajúc po dome ako plnou silou odrazená pingpongová loptička hlása, že on už potrebuje kamarátov.

Nalejme si víno do litrového pivného krígľa a poďme si spolu zhodnotiť realitu končiacich sa prázdnin...



Deň blbec. Vraj posledný teplý deň. Doobedu krásne slnečné počasie, horúco a ja si pomedzi nekonečné upratovanie nájdem chvíľku času na opaľovanie svojej unavenej osobnosti pri posledných zvyškoch slnka. Dieťa na striedačku pozerá rozprávky, robí ďalší bordel a vrieska, že mu chýbajú kamaráti. Taká prázdninová idylka. Umyjem podlahu, operiem za tri práčky prádla lebo však je horúco a ono to zaručene rýchlo vyschne, spracem do umývačky gigantickú fúru riadu a vrhnem sa na knihu, ktorú neviem dočítať už tri týždne. Sadnem si na gauč, prečítam jednu stranu a už to vreští. Chce to nabrať vodu so sirupom. Naberiem, sadnem si, prečítam tri strany a znova vreští. Tentokrát nevie nájsť dinosaura, ktorého práve potrebuje. Pomôžem, nájdem, vraciam sa ku knihe. Po prvom odseku vreští znova a ja rozmýšľam, či si naozaj idem otvoriť ten chladený Radler alebo radšej rovno schliapať na ex celú fľašu vína...

Upratané, dieťa spokojné, opäť sa vraciam na lehátko za domom, nech chytím bronz, kým sa ešte dá. Cez ostré slnko žmúrim na písmenká v onej knihe asi dvanásť minút, keď sa z každej strany začne ozývať hlasné hrmenie. Okej, to ešte nič neznamená. Opaľujem sa, čítam ďalej. Dôkladne ignorujem každé jedno "A teraz sa pozri!" v súvislosti s obľúbenou rozprávkou. Pár minút a je to tu. Slnko ma necháva v štichu, obloha sa osvecuje ako na diskotéke a ja sa sťahujem dnu. Upozorním malého, že keď začne pršať, má mi dať avízo. Avízo príde, keď už prší. Fúra prádla na sušiaku si radostne mokne, kým k nej nedobežím rýchlosťou Usaina Bolta s črevnou chrípkou utekajúceho na WC. S ťažkým sušiakom sa predieram cez jedno krídlo otvorených balkónových dvier. Zasekávam sa. Asi trikrát. Mokne prádlo, moknem ja...

Zo zmeny počasia ma instantne chytá migréna. Inteligentný kamoš ajfón hlási, že V najbližších dňoch dostanete menštruáciu a ja už chápem, prečo ma dnes vytočil aj susedov kohút.

Dnes som "Ja chcem nejakých kamarátov!" počula asi 27-krát. Celkom v pohode. Chytá ma túžba zavolať do škôlky, či sa nedá prijať dieťa aj o týždeň skôr, a to aj za cenu, že by v celej budove mali byť len traja - on, riaditeľka a upratovačka. Možno to skúsim...

Večer sa nesie v znamení hesla: Aby nebolo málo...

Chystám sa uspať unavené dieťa. Vďakabohu. Desať hodín večer a konečne ho chytila aj únava. Intenzívne pracujem na odprataní dieťaťa do postele. Upracem rozhádzané oblečenie, chýba už len jeden detail. Guláš v plastovom vedierku mužom prinesený z nejakej akcie je mastný ako vlasy Zuzany Smatanovej po dvojhodinovom koncerte. To však spočiatku netuším. Chystám sa ho odložiť do chladničky. Keď tu zrazu sa vedierko desať debilných centimetrov pred cieľovou stanicou (chladničkou) vyšmykuje z mojich rúk, padá na zem a litre gulášu sa rozprsknú po celej kuchyni. Chladnička, stena, balkónové dvere, zamatový sivý záves. Guláš je totálne všade. S tichým doriti utekám k druhým balkónovým dverám a kričím na psy. Toto nezvládnem sama. Prídu k dverám. Vravím im, nech idú dnu. Čumia na mňa, či to myslím vážne, pritom bežne sa vtrieskajú dnu bez volania kedykoľvek. No nie, vy somáre! Guláš mi tu tečie pod chladničku a ja si z vás robím prdel, nie?! Skríknem, volám ich, konečne sa uráčia. Utekajú na miesto činu, odpratávajú, čo sa len dá. Ja zatiaľ so slzami na krajíčku umývam okno a chladničku. Vyháňam psy a zisťujem, že tie dve lenivé hnidy mali laby špinavé akoby kopali tunel na Madagaskar a teda mám okrem iného ešte aj zablatené stopy cez celú obývačku a kuchyňu. Krotím sa, aby som nevyužila široké spektrum nadávok pred päťročným dieťaťom, prichádzam späť na miesto činu a pozorujem, ako kocúr dočisťuje ďalšie zvyšky. Hľadím na stenu, ktorú nevyčistí už ani Boží zázrak a drahý záves, ktorý bude smrdieť od gulášu ešte aj na Vianoce. Zisťujem, že som si ním zasvinila aj nové tepláky. Paráda. Škvrna jak Rusko! Ešteže som sa do nich prezliekla len pred pol hodinou!

Grandiózne finále! Popri mojom najväčšom prebiehajúcom zúfalstve, kedy som už fakt netušila, či si zo mňa dnes celý vesmír robí prču, pozorujem, že dieťa zaspalo na gauči. Od číreho prekvapenia za zveziem na dlážku popri linke. Chápete, pre istotu. Človek si radšej sadne. Aby ho nedrblo. Neviem či sa smiať alebo plakať.

Odložím dieťa do postele a uvažujem, či si zaliať Panadol Ultra Rapid alebo siahnuť po tom víne. Tuším je to jedno. Nasratá som,  že by ma neupokojil ani reinkarnovaný Budha, takže jedno i druhé zaberie asi rovnako. Dám si tie Panadoly dva. Dobre to utlmuje...

Dobrú noc. Prosím si škôlku. Hneď.




streda 3. augusta 2022

Závan letnej sviežosti s novinkami od Biofy

 Aj vy milujete počas horúceho leta kozmetiku s dokonale sviežou ovocnou vôňou, ktorá poteší vaše zmysly? 😉 Slovenská značka prírodnej kozmetiky Biofy prišla s novými produktmi, ktoré sú zosobnením všetkého spomenutého. Poďme si teda v krátkosti predstaviť dva produkty z novej série inšpirovanej dokonalou sviežosťou leta 💕.


Telový peeling Papája a mango

Počas leta je naša pokožka pričasto vystavovaná priamemu slnečnému žiareniu. Staráme sa o ňu, používame krémy s SPF, mlieka po opaľovaní a dbáme o to, aby sme sa nespálili a opálenie nebolo namiesto príjemného bolestivým. Čo však s pokožkou, ktorá bola opálená už dávnejšie a zbavuje sa odumretých častí zo svojho povrchu? Jednoznačne peeling!

Tento skvelý voňavý cukrový peeling s dokonalou arómou papáje a manga má hustú olejovitú textúru, vďaka čomu pokožku hydratuje, pričom však aplikácia vôbec nie je náročná a veľmi dobre sa rozotiera. Zrniečka sú primerane veľké a hustota je tiež veľmi vhodná, preto mne osobne tento produkt naozaj vyhovuje a som s ním spokojná. Obsahuje zložky ako napríklad včelí vosk, avokádový olej či bambucké maslo, ktoré skutočne zaručia hĺbkovú hydratáciu, výživu, plnosť a jemnosť.


Sprchový gél Papája a Mango

Druhým produktom z tejto série je sprchový gél. S pílingom sa navzájom vynikajúco dopĺňajú, pričom vás oba očaria nádhernou arómou. Jeho jedinečná zlatistá textúra s jemnými trblietkami pôsobí naozaj príťažlivo a doslova vás láka k použitiu 😇. Penivá schopnosť a hustota sú skôr nižšie, no to nič nemení na fakte, že je tento sprchový gél efektívny, voňavý a naozaj príjemný, pričom pokožku zanecháva krásne hydratovanú a jemnú. Oceňujem aj pumpičkový aplikátor. Produkt obsahuje zložky ako vitamín C, výťažky z aloe vera, mangový olej či guajavu.


Tak čo? Zatúžili ste aj vy po dokonalej letnej sviežosti? 😊