štvrtok 4. novembra 2021

Dlhé sako s vypchávkami - môj obľúbený jesenný kúsok

 Móda je zvláštna vec. Neustále sa mení, trendy sa líšia už len v priebehu mesiacov a to, čo bolo in na jar, na jeseň už byť nemusí. Mne sa však v poslednom čase páči návrat rôznych kúskov, ktoré sme obľubovali ešte na základnej škole alebo ich nosila ešte moja mama v rokoch osemdesiatych 😃.

Vždy sa mi ráta, ako keď sú v móde trebárs veľmi úzke džínsy a nohavice, hovoríme si, aká to bola divná móda, keď sme kedysi nosili rozšírené rifle, ktorých konce sa nám vláčili po všetkých mlákach 😂. A dnes? Opäť je to tu! Návrat zvonových nohavíc, sák s vypchávkami či vysoko vykrojených plaviek je skutočný! 😃

Čo sa však pri prvom počutí niektorým bežným smrteľníkom môže javiť ako "trapas" alebo nebodaj módna katastrofa, nemusí byť vždy pravdou. Práve naopak - zvonové rifle alebo dlhé saká s vypchávkami na pleciach sa dnes dajú neskutočným spôsobom nakombinovať do outfitov na všetky možné príležitosti. Ja vám dnes ukážem zopár mojich verzií ako nosiť dlhé čierne sako sako s vypchávkami, ktoré je jednoznačne must-have trendom tejto jesene! 😍

V hlavnej úlohe sako/blejzer (pôvodne je k nemu aj opasok) zo Sinsay-u.


Aj spomínané zvonové rifle, ktoré po dlhšom čase opäť prišli do módy, sa dajú s čiernym sakom a doplnkami v rovnakej farbe vynikajúco zladiť. Táto univerzálna kombinácia môže s botaskami pôsobiť športovo alebo s členkovými semišovými čižmičkami elegantne.
(top: Sinsay, kabelka: aliexpress, rifle+opasok: welovefashion.sk)



Vysoké čižmy sú pre mňa kúskom, o ktorom dúfam, že nevyjde z módy nikdy, pretože pre mňa tvorí bezodnú studnicu inšpirácií v množstvách outfitov. Dajú sa nosiť k šatám, sukniam, úzkym vypasovaným nohaviciam, ale aj šortkám, s ktorými ich ja počas prechodných období kombinujem najradšej. Počas teplejších dní babieho leta spolu s crop-topom a a sakom vytvoria dokonalú zvodne elegantnú kombináciu. 
(top+kabelka: aliexpress, čižmy: Deichmann, kraťasy: starstyle.sk)



Keď sú jesenné dni, naopak, o niečo chladnejšie či sychravé, typicky jesenné, vhod padne kombinácia topu bez výstrihu a dlhých nohavíc, ktoré sa opäť skvelo dajú zladiť či už s opätkami alebo aj botaskami, podľa vášho uváženia.
(top+opasok+retiazka: Sinsay, kabelka: welovefashion.sk, nohavice: ABOUT YOU)



Aby jeseň nebola len o typických "nudných" farbách ako čierna, biela a hnedá, občas padne vhod si outfit obzvláštniť aj niečím farebnejším. V tomto prípade som siahla po pastelových odtieňoch fialovej a znovu využila koženkové šortky, tentokrát čierne. Ako vidíte, šortky na jeseň nemusia vyzerať dobre len s vysokými čižmami. Siahla som po členkových semišových čižmičkách, ktoré tento outfit skvelo doplnili. Navyše, spolu so šortkami s vysokým pásom vytvoria dojem opticky dlhších nôh 😉.
(top: čínsky obchod, kraťasy: Takko, kabelka: Reserved, topánky: ABOUT YOU)



A na záver si dajme aj jednu vyslovene športovo pôsobiacu kombináciu. Pre tie z vás, ktoré veľmi nesiahate na bežné dni po vyslovene elegantnom štýle, dlhé čierne sako sa dá výborne zladiť aj s obyčajnými nohavicami a basic tričkom bielej farby. Doplnený ruksakom a botaskami je takýto outfit vhodný napríklad aj do školy.

(tričko: Sinsay, nohavice: welovefashion.sk, botasky: Gate)


Verím, že vás moje tipy ako kombinovať čierne sako dokázali inšpirovať. Prajem vám krásny deň a užite si jeseň v rôznych kreatívnych outfitoch, ešte kým nám to nie príliš mrazivé počasie dovoľuje 😊.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára