piatok 11. mája 2018

5 skvelých tipov na montessori hračky z aliexpressu

Ahojte ☺.
Dnes vám predstavím 5 tipov na super montessori (alebo náučné, tvorivosť rozvíjajúce a šikovnosť podporujúce) hračky z aliexpressu. Takéto hračky sú dnes medzi mamičkami veľmi obľúbené, no v skutočnosti ich poznáme už roky, ibaže nie pod pojmom "montessori".
Určite ste viaceré fanúšičkami drevených hračiek. Väčšina z hračiek, ktoré budem opisovať, sú drevené. Všetky sú z Číny, ale žiadneho smradu a veľmi nízkej kvality sa obávať nemusíte. Všetky tieto hračky sme testovali dlhodobo, niekoľko týždňov, a máme ich odsledované po každej stránke...



Tip č. 1 - Chytanie rybičiek
Táto hra je známa už veľmi dlho, v rôznych formách. Pre staršie deti ju poznáme aj ako plastové rybičky točiace sa v "jazierku" a otvárajúce ústa. Možno si aj niektoré z vás pamätáte tento druh "lovenia rybičiek". Tieto, o ktorých bude reč teraz, sú založené na tom najjednoduchšom princípe. Drevené rybičky vyrezané do tvarov, akých sú aj otvory na ne (takže každá rybka má svoje stále miesto) majú na vrchu malý magnet, ktorý je aj na konci jednoduchej udice. Rybičky majú pekný dizajn - sú pestrofarebné a milé. Doska, do ktorej sú povkladané a odkiaľ sa "lovia", je taktiež drevená. Miško si túto hru obľúbil už od prvej chvíľky, ako som mu ju dala. Najskôr rybky iba chytal na udicu, neskôr sa naučil ich aj pekne z udice zložiť a nakoniec ich aktuálne skúša už aj ukladať naspäť - každú na svoje miesto.





Tip č. 2 - Krájanie ovocia
Veľmi milá hra, opäť v kompletne drevenom prevedení. Na drevenej doske je ovocie rôzneho druhu rozdelené na polovičky a spojené v strede suchým zipsom. Na kraji dosky je nožík, ktorým sa ovocie krája. Miškovi sa aj táto hra veľmi páči. Určite dobre zabaví aj dievčatká, keďže je "kuchynského druhu". Naše ovocie je už aktuálne síce dosť ošklbané a obhryzené, ale aspoň vidno, že sa s tým hrá rád a často :D. Čo sa mne osobne na tejto hre veľmi páči z technického hľadiska je, že suché zipsy na vnútorných stranách ovocia sú zapracované dovnútra dreva, čiže ich dieťa nemôže vytrhnúť, čoho som sa dosť obávala pri kúpe. Našťastie, táto hra veľmi milo prekvapila ☺. Za mňa veľké áno.






Tip č. 3 - Vkladanie tvarov
Hra vhodná už pre dieťa niečo vyše roka, keďže medzi tvarmi sa nachádzajú aj krúžky, ktoré sa už aj mladším detičkám ľahko vkladajú na miesto. Na tejto, opäť raz kompletne drevenej hre, nájdete na podložke z paličkami poukladané tvary. Paličky sú uložené do tvarov kruhu, štvorca, obdĺžnika a trojuholníka. Úlohou dieťaťa je ukladať tvary na miesta, na ktoré patria. Drevené útvary sú v štyroch farbách, takže neskôr je možné využiť túto hru aj na spoznávanie a rozoznávanie farieb. Miško je schopný sa pri tejto hre aj dosť vynerváčiť, keď sa mu niektoré tvary nedajú vložiť tam, kam by on chcel (čiže na miesta, kde nepatria) :D.






Tip č. 4 - Skladanie magnetického zvieratka
Táto hra je určená skôr pre trochu staršie deti. Miško má aktuálne necelý rok a pol a ešte sa s tým nevie na 100% hrať tak, ako by sa mal. Ale zabaví a poteší aj táto hra. Pre staršie deti je určite veľmi fajn. Princíp je opäť jednoduchý. Zvieratko je uložené na magnetickej podložke, porozdeľované na rôzne časti, ktoré treba ukladať na podložku tak, aby vzniklo zvieratko v tvare, ktorý je zobrazený v hornom rohu podložky. Podložka je taktiež drevená. Magnety sú dobrej kvality a časti zvieratka z podložky vôbec neopadávajú, ani pri silnejšom mávaní s podložkou.






Tip č. 5 - Rozoznávanie farieb
Opäť raz hra vhodná skôr pre staršie detičky, ktoré sa už učia farby, ale zabaví aj 1,5 ročné dieťa. Veľmi vhodná je na rozvíjanie jemnej motoriky dieťaťa, keďže krúžkové tvary, ktoré treba vkladať na miesta na podložke, sú dosť malinké. Krúžky sa majú vkladať na podložku na miesta, kde je podklad takej farby, akú má aj krúžok. Trochu náročnejšia hra pre takéto menšie deti, ale inak veľmi milá. Na podložke sú zvieratká, ktoré môžete použiť aj pri učení sa zvierat a pomenovaní rôznych vecí.
Pre Miška zatiaľ ešte nie je extra vhodná, keďže tie krúžky si mýli s cukríkmi :D. Ale nevadí, on sa zahrá aj s tou podložkou bez krúžkov ;).






Niektoré z týchto hier sú dostupné vo viacerých variantoch. Môžete si vybrať rôzne verzie ovocia na krájanie, magnetického zvieratka alebo iného tvaru a podložiek na ukladanie krúžkov...
Všetko mám z overených linkov, kde je dostatočné množstvo feedbackov a objednaní... 

Linky na hračky
Rybičky: KLIK
OvocieKLIK
Tvary: KLIK
Magnetická skladačka: KLIK
Podložka s farbami: KLIK

Verím, že sa vám článok páčil a že ste sa inšpirovali niektorými hračkami, ktoré pre svoje dieťatko objednáte ☺
Prajem ešte pekný zvyšok dňa,

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára