nedeľa 11. februára 2018

Plesové líčenie - jemné vs výrazné + základy kontúrovania

Ahojte ☺
Plesová sezóna je v plnom prúde, a teda niektoré z vás už určite nejaký ten ples za sebou majú. Ak sa však na nejaký ešte len chystáte, dnes som si pre vás pripravila plesové líčenie v dvoch verziách, vhodné takmer k akýmkoľvek šatám a dva malé bonusy na záver - základy kontúrovania tváre a odporúčanie na blog, kde nájdete ako môže vyzerať váš plesový outfit...

 
Dve verzie líčenia som zvolila z dvoch základných, veľmi jednoduchých dôvodov:
1.) Ak máte na sebe šaty, ktoré sú už samy o sebe veľmi výrazné, líčenie by už nemuselo byť až také vyzývavé, aby to dokopy nepôsobilo nevkusne.
2.) Niektoré z vás určite uprednostnia k akýmkoľvek šatám skôr jednoduchšie líčenie, pretože veľa žien sa v bežný deň nelíči buď vôbec, alebo používajú iba základné produkty, ako je mejkap, riasenka či jemný rúž alebo lesk na pery.

Predstavme si teda prvú verziu plesového líčenia - menej výraznú...
Jednoduchosť tohoto líčenia spočíva iba v použití tieňov. Okrem tieňov k nemu už potrebujete iba riasenku, mejkap a rúž.

 

Postup pri tomto líčení je nasledovný: 
Ako prvé si pripravíme tenkú lepiacu pásku, leukoplasty alebo špeciálne lepiace pásiky na to určené a nalepíme si ich zvonku po stranách očí. Aby bola línia prirodzená, pásky lepíme po línii spodných viečok, ktorá by nimi mala akoby pokračovať ďalej; až smerom ku koncu obočia. Toto nám bude slúžiť na dokonalé nanesenie tieňov, ktoré vďaka tomu ostanú krásne oddelené.
Začneme svetlohnedým tieňom, ktorý nanesieme zľahka nad pohyblivú časť vrchného viečka. Tieň nanášame až ku koncom pásky. Pokračovať budeme nanesením korektora (alebo svetlého mejkapu či čohokoľvek iného, s čím sa vám dobre pracuje) na pohyblivú časť vrchného viečka, aby sme docielili vyššiu intenzitu svetlého tieňa, ktorý budeme na záver nanášať na tieto miesta. Nasleduje tieňovanie tmavohnedým, jemne trblietavým tieňom, ktorý nanášame buď zľahka od polovice pohyblivej časti viečka, alebo od jej 2/3 vzdialenosti od vnútorných kútikov. Tieňujeme smerom k páskam - zo začiatku tieň nanášame iba zľahka a pri vonkajších kútikoch môžeme smelo pritlačiť štetcom, prípadne naniesť aj viac vrstiev (podľa toho akú intenzitu chceme docieliť). Na rad prichádza biely trblietavý tieň, ktorý nanášame na miesta, kde sme aplikovali korektor - teda od vnútorných kútikov až približne po stred alebo do 3/4 pohyblivého viečka. Dbáme na to, aby sme tieň naniesli iba na miesta, kde sme dali korektor, aby bolo nad týmto svetlým tieňom vidno prvú vrstvu svetlohnedého tieňa a bol tak medzi nimi vytvorený pekný kontrast. Napokon môžeme ešte naniesť zľahka čierny tieň - a to od vonkajšieho konca pohyblivého viečka po línii pásky, aby sme vytvorili ilúziu jemnej tieňovanej linky. Doladíme prechody medzi svetlým tieňom a tmavohnedým tieňom tým, že po ich hranici prejdeme štetcom a môžeme ísť na spodné viečka. Od vonkajších kútikov cca do polovice nanesieme zľahka tmavohnedý tieň a do druhej polovice k vnútorným kútikom svetlý tieň a prácu s tieňmi tým môžeme ukončiť. Pásky odlepíme, riasy prejdeme špirálou a oči máme hotové! ☺



Prejdime k druhej verzii plesového líčenia - výraznejšej.
V čom spočíva výraznosť tohto líčenia? Je to viac než jednoduché. K dosiahnutiu dramatickejšieho efektu nám postačia 3 produkty naviac - a to: glitre, očná linka a umelé riasy.



Líčenie je presne to isté, ako aj v prvom prípade. Avšak tu, najlepšie ešte pred nanesením špirály, vytvoríme na vrchných viečkach čierne linky, ktoré ukončíme na línii tieňov vytvorených páskami (dĺžka liniek závisí od vášho vkusu; ja som zvolila linky končiace približne v prvej tretine bočnej línie tieňov). Potom môžeme naniesť špirálu. Ak ste už stihli naniesť špirálu, nebojte sa. Ak ste aspoň trošku zručné a opatrné, dokážete linku naniesť aj napriek natretým riasam (pravdaže, ak nemáte riasy veľmi dlhé, pretože to by vám prácu s linkou mohlo značne skomplikovať). Ďalším krokom je nanesenie glitrov na časť vrchného viečka, kde bol predtým nanesený biely tieň. Na tento svetlý tieň teda aplikujeme glitre (ja som použila glitre gélovej štruktúry, pod ktoré netreba nijaký podklad a priamo sa nanášajú na viečko). Volíme glitre neutrálnej farby, teda najlepšie strieborné. Pri aplikácii glitrov dávame pozor na linky, ktoré sme predtým naniesli - aby sa nám glitre nedostali na ne. Linku je však jednoznačne lepšie nanášať pred glitrami, pretože ich štruktúra by nám nedovolila nakresliť linku krásne rovnú, ale zavadzali by nám pri tom čiastočky glitrov a práca by tak bola oveľa náročnejšia. Pri rozhraní tieňov - bieleho a tmavohnedého - sa snažíme glitre naniesť mierne do stratena, aby netvorili prudký sek vedľa hnedého tieňa. Keď máme glitre nanesené, môžeme na vrchné viečka aplikovať umelé riasy, ktorá zaručia dramatickosť vzhľadu a oči opticky zväčšia.



Následne už môžme prejsť k naneseniu mejkapu (prípadne ho môžete naniesť už pred líčením očí - podľa toho, ako to máte zaužívané). Ja som na zvýraznenie kontúr tváre použila aj kontúrovaciu paletku. Ak ste v kontúrovaní iba začiatočníčky - tu je malý rýchlokurz ako pracovať s jednoduchou kontúrovacou paletkou, ktorá obsahuje lícenku, rozjasňovač a bronzer (lícenka v tomto líčení použitá nebola):


Bronzerom sa snažíme zvýrazniť prirodzené črty tváre a rozjasňovačom dotvárame prirodzené kontúry a  niektoré miesta pekne zvýrazníme.
Bronzer nanášame po lícnych kostiach, na spodok brady, po stranách nosa a po okrajoch čela. Vždy dbajme na použitie vhodného štetca, s ktorým sa nám dobre pracuje a nenanášajme ničoho zbytočne veľa, aby tým kontúrovanie akurát nezničilo celý dojem z vašej vizáže.
Rozjasňovač nanášame na nos a zľahka medzi obočie, na vrchnú časť líc (najlepšie o trošku vyššie nad líniu zvýraznenú bronzerom), pod nos nad vrchnú peru, pod spodnú peru na bradu a jemne aj pod obočie.
Upozorňujem, že tento návod je kontúrovanie podľa mňa. Takto sa kontúrujem ja sama, no doteraz mi ešte nikto nepovedal, že by to vyzeralo hrozne alebo neprirodzene, tak len smelo do toho☺.


Na fotke je kontúrovacia paletka The One z Oriflame-u, ktorú používam ja a na nanášanie všetkých častí z tejto paletky mne osobne stačí jeden "strapatý" štetec, s ktorým sa mi to všetko dobre nanáša, ale výber štetca je samozrejme veľmi subjektívna záležitosť, takže to nechávam na vás ☺. Ja na tieto účely rada používam napríklad aj V-čkový úzky strapatý štetec...
A aký rúž zvoliť k vášmu plesovému líčeniu? To je opäť raz veľmi subjektívna záležitosť. Ja som zvolila jemný ružovo fialový matný rúž, no vy môžete pokojne aj zaexperimentovať a zvoliť tmavší rubínový rúž alebo iba jemne farebný lesk - podľa toho, v čom sa cítite dobre ☺.

Produkty použité v dnešných plesových líčeniach:
Svetlohnedý a čierny tieň sú z paletky z aliexpressu (link TU)
Tmavohnedý a biely tieň sú z tejto paletky z ali - KLIK
Glitre: aliexpress - paletka Beauty Glazed - Link
Tiene na obočie: The One z Oriflame-u
Špirála: The One 5in1 Wonder lash mascara Celebration edition z Oriflame-u
Očná linka: Miss Sporty Studio lash eye liner 
Umelé riasy: OPV lashes (model London) zo stayunique.sk
Mejkap: Catrice HD liquid coverage foundation (odtieň 010 light beige) 
Kontúrovanie tváre: kontúrovacia paletka The One z Oriflame-u
Korektor použitý ako podkladová báza pod očné tiene: The One Everlasting concealer z Oriflame-u (odtieň Light nude)  
Rúž: Focallure tekutý matný rúž z ali (odtieň č. 15) - LINK

Tak čo? Inšpirovali ste sa líčením?
Čože? Že ešte nemáte vybraté šaty alebo neviete aké doplnky k nim kombinovať? Máte problém vybrať si správny účes?
Mám pre vás jednu radu! Skočte sa pozrieť na blog mojej kamarátky Ľubky, kde v poslednom článku určite nájdete inšpirácie ako na to ☺.
Kuk sem - trendymama.sk

...a na záver ešte jedna porovnávacia fotka týchto dvoch líčení:


Snáď sa vám článok páčil ☺
Nový článok už čoskoro - aj s recenziou na tekuté matné rúže Focallure z aliexpressu, z ktorých jeden bol použitý aj v tomto líčení...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára